Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hasznos tudnivalók képes leírás - Konténer.tlap.hu
részletek »

Hasznos tudnivalók - Konténer.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: kontener.tlap.hu » Hasznos tudnivalók
Keresés
Találatok száma - 9 db
Egységrakomány-képzés és rögzítés II.

Egységrakomány-képzés és rögzítés II.

Az egységrakomány-képzés a szállítási csomagolások kialakításának egyik legelterjedtebb technológiája. A szállítási csomagolás általában összetett, többrétegű csomagolás, legelterjedtebb változata a rakodólapos csomagolás. Az egyik fontos feladat olyan méretű egységrakományok kialakítása, amelyek a teljes térbeli elosztás (disztribúció) során az egységrakományban elhelyezett termékek számára biztosítják a környezettel szembeni védelmet, mind a mechanikai igénybevételekkel (nyomás, rázás, ütés, elcsúszás), mind a klímahatásokkal (légnedvesség, csapadék) szemben. Ezt az igényt az egységrakomány-képzés körültekintő kivitelezésén túl az egységrakomány-rögzítés elégíti ki.

Incoterms

Incoterms

Az INCOTERMS létrehozásának célja egy egységes szabályozás megteremtése volt, amely az eladó és a vevő jogait szabályozza a nemzetközi szállítási szerződésekben, úgynevezett klauzulák formájában. A szokvány nem jogszabály, ezért csak azáltal lép életbe, hogy a szerződő felek elfogadják. A szokvány használata az export-import ügyletek során nem kötelező; jelentősége abban áll, hogy a szerződésekben nem kell részletesen szabályozni a szállítási feltételeket, elég utalni a megfelelő INCOTERMS klauzulára. (Például az áraink EXW Hannover értendők).Az INCOTERMS-et felhasználják a statisztikai adatszolgáltatások egyértelművé tételére is. Az EU-ban szokásos külkereskedelmi statisztikákban export esetében a FOB-értéket, import esetében a CIF értéket kell feltüntetni. A Nemzetközi Valutaalap módszertana szerint a fizetési forgalom statisztikáknál az export és import esetében is a FOB értéket kell feltüntetni.

Kamerás építés támogatás

Kamerás építés támogatás

Modern korunkban az építőipari kivitelezések megvalósításakor egyre több helyen jelennek meg a kamerás megfigyelő rendszerek. Megvilágíthatják a legkülönfélébb nem várt események fontos részleteit, sok esetben pedig rögzített felvételekkel hasznosan kiegészítik az építési projekt anyagait, számtalan nyitva maradt kérdést megoldva a tárolt kép-adatokkal. A MobileGuard építési kamera rendszer ezen túlmenően adatkorlát nélküli mobilnetet biztosíthat az építésvezetés számára, valamint lehetőséget nyújt, hogy az archivált felvételekből felpörgetett time-lapse film készüljön el.

Kombinált fuvarozás meghatározása

Kombinált fuvarozás meghatározása

Kombinált árufuvarozás: az áru a szállítási távolság nagyobb részét környezetbarát vízi vagy vasúti szállítóeszközön teszi meg, az elő- és utófuvarozás rövidebb szakaszai pedig közúti járművel történnek.A kombinált fuvarozás térhódítására alapvetően a közúti közlekedés torlódásokat és környezetkárosítást okozó hatásait mérséklő törekvések eredményeként került sor. Nem elhanyagolható szempont ugyanakkor az sem, hogy a közúti szerelvények növekvő mérete, a magas tengelyterhelés döntő mértékben járul hozzá a közutak elhasználódásához, azok megerősítésének szükségességéhez. Ennek nagy költsége is indokolja a közutak tehermentesítését, a nehéz gépjárművek egy részének vasútra terelését.

Konténer

Konténer

Nem önálló fuvareszköz, hanem egységrakományok képzésére alkalmas csomagolódoboz, amely többször felhasználható más-más áruk fuvarozására.A Nemzetközi Szabványügyi Szervezet meghatározása szerint, egy olyan fuvarozási segédeszköz, amely,tartós kivitelű és eléggé ellenálló ahhoz, hogy többször is felhasználható legyen,arra a célra alakították ki, hogy megkönnyítse az áruk több fuvareszközzel történő fuvarozását...

Konténerizáció

Konténerizáció

Napjainkban a tengeri konténeres szállítmányozás egyre növekvő forgalmat képvisel hazánk külkereskedelmében. Egyre több cég nyit a tengerentúl felé és exportálja illetve importálja áruját multimodális szállítási módok segítségével. A Magyarországon folyamatosan növekvő hajóstársaságok és szállítmányozók száma is ezt a tendenciát támasztja alá. Tengerentúli külkereskedelmünk aránya eléri a 13-15%-ot, amely 2006­-ban 4.260,3 milliárd forintnyi forgalmat tett ki. Ezen belül tipikus az export -import aránya, ami 30:70%-os.

MÉN

MÉN

Örömmel értesítjük, hogy 2009 júniusában megjelent a Magyar Építőipari Névjegyzék X. szakkiadványa, könyv + CD és internetes on-line formában, mely teljes körű információt biztosít az építőipari szakmában és a hozzá kapcsolódó területen működő vállalkozásokról, cégekről.A www.m-e-n.hu Magyarország legnépszerűbb építőipari szakmai portálja, melynek látogatottságát a Best-Top Webaudit mérése hitelesíti. 2007-ben népszerűsége havonta átlagosan 20%-kal emelkedett. A portálon előfizetőink színes formátumban, részletes adatokkal, egyéni statisztikával, email- és webcsatlakozással, bannerekkel (mozgó képek) jelennek meg.

Tengerjárókon írott naplók

Tengerjárókon írott naplók

Senkinek a politikai érzelmeit nem kívánom megsérteni, ezért igyekeztem kihúzni mindent, amit csak lehetett, ami a politikai hovatartozásomat mutatná. Ezt teljes mértékben nem lehet megvalósítani. Ha tehát valaki úgy érzi, hogy sértő, amit írok arról az oldalról, ahova ő tartozik, attól elnézést kérek, de egyben azt is, hogy próbálja meg az érveimet mérlegelni is, ne csak egyszerűen "lehülyézni".Azt mindenképpen el kell fogadni, hogy a Napló a lehető legszubjektívebb műfaj, tehát senki ne kérje számon rajtam az "objektivitást", mert én nem azt írtam le, hogy mi történt az adott hajón, hanem azt, hogy én hogyan éltem át!És az is nyilvánvaló, hogy egy efféle mindennapos tevékenység igen alkalmas arra is, hogy a "gőzt és a túlnyomást" le- illetve kieressze magából az ember. Ebből adódóan sok mindent leírtam az évek folyamán, amivel ma nem biztos, hogy egyetértek, de azért nem húztam ezeket ki, mert akkor úgy gondoltam, és akkor azok úgy voltak igazak.

Vontatmánykövetés

Vontatmánykövetés

A gazdasági változásokkal a pótkocsik piaca is változik, a piac bizonytalansága miatt egyre többen a különböző vásárlási konstrukciók helyett a bérlést választják a bérbe adott vontatmányoknál elengedhetetlen a GPS követés.A bérbeadók pontosan tudni szeretnék a tulajdonuk hollétét és erre csak a járművek műholdas követése ad tökéletes megoldást.

Tuti menü